Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Ο ...φιλικός Δερμιτζάκης και ο πάντα απαραίτητος Ίβιτς

Ο φιλικός κ. Δερμιτζάκης

Μια πολύ σημαντική και ταυτόχρονα μια πολύ περίεργη εβδομάδα για την ομάδα του Π.Α.Ο.Κ. ολοκληρώνεται την Κυριακή στο τοπικό ντέρμπι με τον Άρη. Μέσα σ' αυτήν την εβδομάδα μεσολάβησαν πολλά. Χθες, ο Δικέφαλος του Βορρά επικράτησε της Ντιναμό Ζάγκρεμπ με το γνωστό του περσινό στυλ και σκορ (1-0). Στο πρωτάθλημα τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. Πάμε να δούμε τι φταίει και ο Π.Α.Ο.Κ. έχει βρεθεί σε δυσχερή θέση έναντι των άλλων διεκδικητών του τίτλου και ενώ βρισκόμαστε ακόμη στην τέταρτη αγωνιστική...

Στις πρώτες του δηλώσεις ως προπονητής του δικέφαλου ο κ. Παύλος Δερμιτζάκης είχε κάνει λόγο για "ελκυστικό ποδόσφαιρο", κάτι που ο Π.Α.Ο.Κ. των τριών προηγούμενων ετών δεν είχε και σε τόσο μεγάλο βαθμό. Πράγματι, υπήρξαν αγώνες όπως αυτός με τη Φενέρμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη για το Europa League και ο άλλος για την πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος με τον Πανσερραϊκό, στους οποίους ο Π.Α.Ο.Κ. έπαιξε καλό ποδόσφαιρο, χωρίς όμως κάποια ιδιαίτερη τακτική προσέγγιση στους αγώνες. Από εκεί και πέρα το πράγμα στράβωσε... Ο Π.Α.Ο.Κ. του "ελκυστικού ποδοσφαίρου" έγινε για τέσσερις αγώνες, ένας Π.Α.Ο.Κ. άναρχος, χωρίς αρχή, μέση και τέλος, ένας Π.Α.Ο.Κ. με Βιεϊρίνια στόππερ και Μαλεζά αριστερό εξτρέμ κατά περιπτώσεις, ένας Π.Α.Ο.Κ. χωρίς εν γένει τακτική παιδεία. Είναι ένας τομέας, τον οποίο σίγουρα πρέπει να δουλέψει ο κ. Δερμιτζάκης με τους παίκτες του, ανεξαρτήτως χθεσινού παιχνιδιού (Vs Ντιναμό Ζάγκρεμπ 1-0), στο οποίο η ομάδα της Θεσσαλονίκης ήταν τακτικά πολύ σωστή. Πώς όμως; Πώς να φωνάξει στον Βιεϊρίνια να μη γυρνάει σε θέση σέντερ μπακ να πάρει την μπάλα και να ξεκινάει κούρσες από κει; Στον Ελ Ζαρ να δίνει την μπάλα όταν κλείνεται από τους αντιπάλους του; Ποιος θα τον ακούσει, όταν έχουν συνηθίσει σ' έναν προπονητή που είναι υπερβολικά φιλικός με τους παίκτες και δεν τους τρίζει καθόλου τα δόντια; Ποιος θα ακούσει έναν προπονητή που ρωτάει τους βασικούς, βάσει πλάνων, ποδοσφαιριστές, αν λόγω κούρασης είναι σε θέση να αγωνιστούν; Ο Π.Α.Ο.Κ. έπαιξε φέτος σε πολλούς αγώνες "ποδόσφαιρο αλάνας", ποδόσφαιρο χωρίς τακτική, χωρίς πλάνο -είτε αμυντικό, είτε επιθετικό- και αυτό συνέβη γιατί ο κ. Δερμιτζάκης δεν έχει ακόμα οριοθετήσει τους χώρους, στους οποίους θα πρέπει να κινείται κάθε παίκτης ανάλογα με τη θέση που θα αγωνίζεται ή και αν το 'χει κάνει, οι ποδοσαφαιριστές του δεν τον ακόυνε, γιατί πολύ απλά λόγω της πολύ φιλικής συμπεριφοράς που έχει απέναντι τους, μερικοί απ' αυτούς δεν τον σέβονται.

Ανεξάρτητα απ' όλα αυτά, ο κ. Παύλος Δερμιτζάκης χρειάζεται στήριξη από τους φιλάθλους και τη διοίκηση του Π.Α.Ο.Κ., καθώς μάς έχει δείξει αρκετά καλά δείγματα γραφής και ως προπονητής του δικέφαλου και, βεβαίως, ως προπονητής του Πανθρακικού.


Ο απαραίτητος Ίβιτς

Όσοι παρακολούθησαν τον αγώνα του Π.Α.Ο.Κ. χτες, θα συμφωνούν σε ένα πράγμα... Ότι ο Βλάνταν Ίβιτς- με τα δεδομένα του τωρινού Π.Α.Ο.Κ.- είναι ένας παίκτης που δεν πρέπει να αντικαθίσταται, όταν η ομάδα της Θεσσαλονίκης κυνηγαέι κάτι από το ματς, όταν με άλλα λόγια χρειάζεται να πετύχει γκολ. Και αυτό έχει αποδειχτεί επανειλημμένες φορές τα χρόνια που αγωνίζεται με την ασπρόμαυρη φανέλα. Είναι ένας παίκτης που με μια κάθετη μπαλιά ή μια καλή τοποθέτηση μέσα στην αντίπαλη περιοχή, μπορεί να γίνει η αιτία για την επίτευξη ενός τέρματος. Έτσι και χθες στο γήπεδο της Τούμπας με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ... Ήταν άφαντος για τα υπόλοιπα 92 λεπτά που παίχτηκε αγώνας και του χρειάστηκε μια φάση στο 56ο λεπτό για να χρειστεί σκόρερ και να χαρίσει το "τρίποντο" στην ομάδα του. Στον υπόλοιπο αγώνα, κλεισμένος καλά από τους αμυντικούς της κροατικής ομάδας, των οποίων η άμυνα ήταν προσαρμοσμένη στο να μηδενίσει τα ατού του Π.Α.Ο.Κ., δεν ακούμπησε μπάλα. Πέτυχε όμως το γκολ και αυτό αρκεί για να κάνει την παρουσία του στους αγώνες πολύ σημάντικη. Επιπλέον, είχε διάθεση να προσφέρει -παρά την κούραση του- καθ' όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και τακτικά ήταν άψογος.

3 σχόλια:

  1. polu kraximo ston dermitzaki re vassili!!!
    simfwnw se polla alla o anthrwpos oute kan proetoimasia ekane me autin tin omada kai KATAFERE se 10 agwnes na exei mono mia itta kai se exi ap autous pou einai eurwpaikoi na einai aitittos!!!
    den mporei se ena mina na ftiaxei tin omada!!!siga siga tha ftiaxei autin tin anarxeia kai den tha vlepeis oute maleza aristera oute vieirhnia pisw sta back...
    min ksexnas oti stin proetoimasia kai kuriws sta filika eidame apisteuta pramata apo mpereta!!!
    mono ton kresic didumo me musli den eidame...
    polu krazeis oxi oti den prepei na krazeis...
    mina noemvrio tha deis oti tha eimaste mia xara kai tha kanoume kai polles ''eukoles'' kai anetes nikes...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αθλητικές Κρίσεις1 Οκτωβρίου 2010 στις 2:11 μ.μ.

    Μακάρι και μακάρι να συμβεί αυτό με Δερμιτζάκη προπονητή...
    Δεν τον κράζω, του ασκώ κριτική γιατί όπως λέω και στην τελευταία παράγραφο έχει δείξει πολύ καλά στοιχεία (π.χ. άψογα αντανακλαστικά στο ματς με Πανσερραϊκό), τα οποία για κάποιο λόγο τα έχασε στους επόμενους αγώνες (π.χ. αργή αντίδραση στο ματς με Ολυμπιακό Βόλου). Απλά λέω ότι πρέπει να γίνει πιο αυστηρός με τους παίκτες. Είμαι σίγουρος ότι βλέπει κι αυτός να παίζουμε άναρχα (εξαιρείται το χθεσινό παιχνίδι, ελπίζω να μην ήταν τυχαίο) και τους το έχει σίγουρα πει. Για να τον σεβαστούν, όμως, και να τον ακούσουν πρέπει να γίνει πιο αυστηρός!!!Και μετά θα τους "περάσει" εύκολα το πλάνο του και την τακτική του (την όποια επιθετικογενή ή αμυντικογενή τακτική θέλει να τους περάσει).
    Υ.Γ. Μ' άρεσε πολύ που είπε ότι κάθε αγώνα θα τον προσεγγίζει με διαφορετική τακτική ανάλογα με τον αντίπαλο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. gamato usterografo xaxa...
    prepei na perimenoume...o dermitzakis tha krithei 100% sto telos...
    vassili paizame anarxa giati i omada klatare logo epeidi tis MH proetoimasias mas!!!!
    den kaname proetoimasia itan logiko meta apo 5 mats na klataroun...
    ante ligi upomoni kai strwnoume:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή