Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Analyze that: Ας κρατήσουμε τη νίκη

Αποστολή εξετελέσθη!!!Η Εθνική έκανε αυτό που είχαμε πει όλοι αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα με την Κροατία στο Ζάγκρεμπ και επικράτησε στα δύο συνεχόμενα εντός έδρας παιχνίδια με τη Λετονία και το Ισραήλ. Πάμε να δούμε λίγο το πού κρίθηκε ο σημερινό νικηφόρος με 2-1 αγώνας ενάντια στο Ισραήλ...

Η ομάδα μας παρατάχθηκε και πάλι με το αγαπημένο της 4-3-3 έχοντας να παρατάξει τέσσερις αλλαγές στο βασικό σχήμα, εκ των οποίων οι τρεις δικαιολόγησαν απόλυτα τον κ. Φερνάντο Σάντος για την επιλογή τους να τος εμπιστευτεί. Πιο συγκεκριμένα, ο Σπυρόπουλος αγωνίστηκε στη θέση του Τζαβέλλα και αμυντικά, τουλάχιστον, τα πήγε εξαιρετικά. Ναι μεν, ήταν αυτός που με αυτογκόλ ισοφάρισε για τους Ισραηλινούς, όμως η εν γένει παρουσία του και κυρίως το πείσμα που έβγαλε μετά τη φάση της ισοφάρισης είναι σίγουρα στα υπέρ του και προσδίδει στην παρουσία του θετικό πρόσημο. Η επόμενη αλλαγή σε σχέση με το σχήμα της Παρασκευής ήταν αναγκαστική και αφορούσε την τοποθέτηση του μέτριου Λουκά Βύντρα στο δεξί άκρο της άμυνας στη θέση του τιμωρημένου Βασίλη Τοροσίδη. Η παρουσία του Καφέ στο νευραλγικό χώρο του κέντρου αντί του τραυματία Τζιόλη. Ο μέσος της Α.Ε.Κ. μετά το πρώτο τέταρτο του αγώνα ήταν πολύ καλός. Κράτησε σωστά την μπάλα (όταν δεν κλεινόταν από δύο ή και τρεις παίκτες, όπως στη φάση που δεχτήκαμε το γκολ -στην οποία βέβαια τα δεδομένα της φάσης καθιστούν λάθος την επιλογή του Βύντρα να του δώσει την μπάλα, καθώς τον είδε ότι ήταν μαρκαρισμένος από τρεις΄αντίπαλους ποδοσφαιριστές) και φυσικά ήταν αυτός που πέρασε την εξαιρετική κάθετη πάσα στον Σαλπιγγίδη (που ήταν και ο MVP του αγώνα) για το πρώτο γκολ της Εθνικής. Η τέταρτη αλλαγή ήταν στη θέση του σέντερ φορ. Εκεί όπου ο κ. Σάντος απέδειξε το πόσο καλά είχε διαβάσει το χθεσινό παιχνίδι, καθώς τοποθέτησε τον ποδοσφαιριστή του Π.Α.Ο.Κ. (που έχει χαμηλό κέντρο βάρους και είναι ταχύς) στην κορυφή της επίθεσης, απέναντι σε μια άμυνα που έπαιζε ψηλά και αποτελούνταν από ένα αργό κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Όσες φορές δεν ήταν οφ-σάιντ (και ήταν αρκετές) δημιούργησε πολλά προβλήματα στην άμυνα του Ισραήλ. Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι ήταν ο σκόρερ του πρώτου τέρματος και αυτός που κέρδισε το πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο πολύ καλός (και χθες) Γιώργος Καραγκούνης.

Από τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές μας ξεχώρισε ο νεαρός Γιάννης Φετφατζίδης που πέρασε ως αναγκαστική αλλαγή στη θέση του Σωτήρη Νίνη και ήταν εξαιρετικός, ενώ πολύ καλά πήγε και πάλι το κεντρικό αμυντικό δίδυμο με Παπασταθόπουλο και Αβραάμ Παπαδόπουλο, αν εξαιρέσουμε τη φάση στην οποία δεχτήκαμε γκολ και κάποια τσαφ που έκαναν στο πρώτο δεκαπεντάλεπτο του αγώνα, εκεί όπου το Ισραήλ πρέσαρε ασφυκτικά και συντονισμένα, δυσκολεύοντας πολύ την ομάδα μας. Ο Κατσουράνης είχε μια αρκετά μέτρια εμφάνιση στο χώρο του κέντρου, ενώ ανέβηκε μόνο όταν άλλαξε θέσεις με τον Καραγκούνη (στο τελευταίο δεκαπεντάλεπτο του αγώνα πέρασε ο Καραγκούνης σε θέση επιτελικού χαφ και οπισθοχώρησε ο Κατσουράνης δίπλα στον Καφέ και το σύστημα άλλαξε σε 4-2-3-1). Από το σημείο εκείνο και μετά βοήθησε στην αμυντική λειτουργία της ομάδας. Μέτριος ήταν επίσης ο Σαμαράς, ο οποίος όμως ήταν και πάλι άψογος τακτικά, καθώς έτρεξε πολλά χιλιόμετρα.

Εν κατακλείδι, η Εθνική έπαιξε κάθετα γιατί βρήκε τους χώρους και εκμεταλλεύτηκε την ταχύτητα του Δημήτρη Σαλπιγγίδη με μπαλιές πότε από τον Καραγκούνη, πότε από τον Καφέ και πότε από τον Σαμαρα. Εκμεταλλεύτηκε σωστά τους χώρους και πέτυχε δύο γκολ που της έδωσαν τη νίκη με μια μέτρια εμφάνιση. Ο κ. Σάντος διάβασε σωστά το παιχνίδι και όταν πετύχαμε το δεύτερο γκολ η διαχείριση του αγώνα από την Ελλάδα ήταν εξαιρετική!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου