Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

(Υπεκ)φυγές και ένας πασπαρτού πρόεδρος

Γυρνώντας το χρόνο περίπου δώδεκα μήνες πίσω, θα βρεθούμε στην απόφαση του κ. Θεόδωρου Ζαγοράκη, να αποχωρήσει από την προεδρία της Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. για "προσωπικούς λόγους", όπως δήλωσε ο ίδιος αργότερα. Απόφαση, η οποία αν όταν λήφθηκε είχε προκαλέσει μια φορά κύματα τριγμού στις τάξεις των οπαδών της ομάδας, όταν ανακαλέστηκε τον Ιανουάριο του 2010, προκάλεσε χίλιες φορές κύματα τριγμού και αυτή τη φορά όχι μόνο στις τάξεις των οπαδών, αλλά και στην προσωρινή (όπως αποδείχτηκε) διοίκηση που σχηματίστηκε με επικεφαλής τον κ. Ζήση Βρύζα και διήρκεσε για περίπου τρεις μήνες (μέχρι δηλαδή την επιστροφή του νυν προέδρου). Απάντηση ουσιαστική από τον κ. Ζαγοράκη δε δόθηκε, δεν είπε ποτέ γιατί είχε αποχωρήσει από τον προεδρικό θώκο της Π.Α.Ε. και επέστρεψε τρεις μήνες μετά. Σίγουρα, όμως, αυτό το γεγονός στάθηκε αιτία για να ραγίσει το γυαλί ανάμεσα σ' αυτόν και και στον μέχρι πρότινος τεχνικό διευθυντή του ποδοσφαιρικού τμήματος του Δικέφαλου.

Έναν περίπου μήνα μετά και συγκεκριμένα στις 22/02/2010, αμέσως μετά τη λήξη του νικηφόρου για τον Π.Α.Ο.Κ. αγώνα με τον Παναθηναϊκό, ο τότε προπονητής της ομάδας κ. Φερνάντο Σάντος πήγε στα γραφεία του κ. Ζαγοράκη και του ανακοίνωσε ότι η συνεργασία τους δε θα συνεχιζόταν την επόμενη χρονιά, διότι ένιωθε κουρασμένος από την καθημερινή του τριβή (σε επαγγελματικό επίπεδο) με το ποδόσφαιρο. Αντικαταστάτης του κ. Σάντος, έπειτα από λάθος χερισμούς (π.χ. αργά αντανακλαστκά του κ. Ζαγοράκη σ' ό,τι αφορούσε τον διάδοχο προπονητή, καθώς πίστευε μέχρι την τελευταία στιγμή ότι θα κατάφερνε να αλλάξει γνώμη στον κ. Σάντος) ορίστηκε ο κ. Μάριο Μπερέτα και μετά ο κ. Παύλος Δερμιτζάκης, προπονητές με οπωσδήποτε λιγότερη εμπειρία από τον κ. Σάντος. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την παραίτηση του κ. Βρύζα λίγες ημέρες μετά (ο πρώην τεχνικός διευθυντής δεν έδωσε σαφείς εξγήσεις για την αποχώρηση του, αν και φήμες λένε ότι το γυαλί ανάμεσα σ' αυτόν και στον κ. Ζαγοράκη είχε σπάσει όταν ο τελευταίος επέστρεψε στην προεδρία της ομάδας) προϋπέθετε μεγαλύτερη ενασχόληση του κ. προέδρου με το αγωνιστικό τμήμα της ομάδας. Και αυτό, βεβαίως, γιατί ο αντικαταστάστης του κ. Βρύζα και νυν τεχνικός διευθυντής του Δικέφαλου, κ. Παντελής Κωνσταντινίδης δεν έχει το ίδιο ειδικό βάρος με τον προκάτοχό του, ώστε να επιβληθεί όπως πρέπει και να βάλει τη σφραγίδα του στο ποδοσφαιρικό τμήμα της ομάδας.

Την περασμένη Κυριακή, ο Αντιπρόεδρος και Οικονομικός Διαχειριστής της Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ., κ. Βιολίδης, απηυδισμένος, με τις φήμες που ακούγονταν για το όνομα του και οι οποίες τον ενέπλεκαν σε κακοδιαχείρηση των οικονομικών της ομάδας, παραιτήθηκε. Αντικαταστάτης δεν έχει βρεθεί ακόμη. Ώσπου να βρεθεί αντικαταστάτης, ο κ. Ζαγοράκης θα εκτελεί και χρέη αντιπροέδρου. Θα γίνει, λοιπόν ένας all-aound πρόεδρος, ο οποίος θα πρέπει να διοικεί (εκτελώντας παράλληλα και χρέη αντιπροέδρου), να ασχολείται με το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, βοηθώντας τους, ομολογουμένως, άπειρους κυρίους Δερμιτζάκη και Κωνσταντινίδη, ενώ ταυτόχρονα να φροντίζει και για τη σωστή οικονομική διαχείριση της Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. Τα πρώτα σημάδια ότι ο κ. Ζαγοράκης έχει αρχίσει να χάνει τον έλεγχο από αυτήν την ξαφνική υπερφόρτωση ευθυνών που του προέκυψε φάνηκαν από την ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τη λήξη του τοπικού ντέρμπι με τον Άρη. Μετά την ήττα της ομάδας του, λοιπόν, ζήτησε ευθύνες από τους ποδοσφαιριστές λέγοντας χαρακτηριστικά πως "εξαπατήθηκε από την ομάδα".

Εν κατακλείδι, το τελευταίο διάστημα ο κ. Ζαγοράκης έχει εξελιχθεί σε έναν πασπαρτού πρόεδρο που αισθάνεται αφόρητη πίεση και αυτό τον οδηγεί σε λάθος κινήσεις. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, οι ΠΑΟΚτσήδες θα πρέπει να ανησυχούν, διότι τα κουράγια του αγαπημένου τους προέδρου θα αρχίσουν να φθείρονται... Και μετά; Ξανά σε εποχές Γούμενου-Παγώνη και Μπατατούδη; Ανεξάρτητα από τα όποια λάθη έχει κάνει αυτά τα τρία χρόνια (εξαιρούνται οι τρεις μήνες απουσίας του από την προεδρία) είναι υπερπολύτιμος για την ομάδα του Π.Α.Ο.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου