Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Το αιώνιο ντέρμπι (Δ')

Τα τελευταία νέα των δύο ομάδων και οι σκέψεις των αντίπαλων προπονητών...


Παναθηναϊκός:

Με την πλάτη στον τοίχο θα αγωνιστεί ο Παναθηναϊκός στο αποψινό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ. Οι πράσινοι βρίσκονται στο -4 και καλούνται να κερδίσουν τον αιώνιο αντίπαλο τους για να παραμείνουν ζωντανοί στο παιχνίδι του τίτλου αλλά και για να διατηρηθεί η ηρεμία στις τάξεις του συλλόγου.

Άλλωστε οι οργανωμένοι οπαδοί του Παναθηναϊκού που πήγαν την Παρασκευή στην Παιανία, απαίτησαν από τους παίκτες τη νίκη και άπαντες στο στρατόπεδο του τριφυλλιού γνωρίζουν καλά πως δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα πέρα από τη νίκη στο σημερινό παιχνίδι. Σε αντίθετη περίπτωση, πολλοί θα έχουν πρόβλημα στο ποδοσφαιρικό τμήμα και εκτός από τον Νιόπλια ο οποίος παίζει ουσιαστικά το κεφάλι του απόψε, το αποτέλεσμα του ντέρμπι θα αποτελέσει κριτήριο και για τους παίκτες.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Νικόλας Πατέρας επέλεξε να μην δώσει το παρών στην τελευταία προπόνηση της ομάδας. Το μήνυμα του και μάλιστα με σαφή τρόπο, το έχει στείλει στους παίκτες από την περασμένη Τρίτη, ενώ για πρώτη φορά στα αποδυτήρια του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού, υπήρχαν σε ένα τραπέζι τα πρωτοσέλιδα εφημερίδων που πρόσκεινται στον Ολυμπιακό με υποτιμητικά σχόλια για τους πράσινους σε μία προσπάθεια να τσιτώσουν οι παίκτες.

Ο Νίκος Νιόπλιας δεν δοκίμασε 11αδα στην τελευταία προπόνηση και θα αποφασίσει σήμερα για το αρχικό σχήμα. Φαίνεται να έχει καταλήξει στο 4-3-3 και το δίλημμα αφορά τον παρτενέρ του Μπουμσόνγκ στο κέντρο της άμυνας. Σαριέγκι ή Καντέ, χωρίς να αποκλείεται και η έκπληξη με την οπισθοχώρηση του Κώστα Κατσουράνη προκειμένου ο Παναθηναϊκός να έχει την εύκολη πρώτη πάσα και σε αυτή την περίπτωση θα αγωνιστεί στη μεσαία γραμμή ο Σιμάο. Η εντεκάδα του Παναθηναϊκού θα αποτελείται πιθανότατα από τους: Τζόρβα, Βύντρα, Σπυρόπουλο, Μπουμσόνγκ, Σαριέγκι ή Σιμάο, Κατσουράνη, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Καραγκούνη, Γκοβού, Χριστοδουλόπουλο και Σισέ.


Ολυμπιακός:

Με τον αέρα της βαθμολογικής απόστασης από τον Παναθηναϊκό και την αίσθηση της αγωνιστικής ανωτερότητας, που προκύπτει από την μέχρι τώρα εικόνα των δυο ομάδων, θα παίξουν οι ερυθρόλευκοι σήμερα το βράδυ (19:30) στο ΟΑΚΑ. Ο Ολυμπιακός έχει την πολυτέλεια να παίζει για δυο αποτελέσματα, αφού και με την ισοπαλία παραμένει η διαφορά των τεσσάρων βαθμών από τον αιώνιο αντίπαλο, ενώ αν φύγει νικητής από το σπίτι του Παναθηναϊκού θα έχει να λέει ότι από την όγδοη αγωνιστική άφησε την ομάδα του Νιόπλια επτά βαθμούς πίσω…

Η αισιοδοξία και η πίστη για ένα θετικό αποτέλεσμα θα πρέπει βέβαια να φανεί στο γήπεδο. Το ευχάριστο για τον Ολυμπιακό είναι ότι πάει στο ματς με τον Παναθηναϊκό, με το όνομα του Πάντελιτς να υπάρχει μόνο στο απουσιολόγιο. Ο Σέρβος επιθετικός, αν και έβγαλε όλο το πρόγραμμα της προπόνησης της Παρασκευής, δεν είναι στην αποστολή καθώς είχε χάσει αρκετές και έχει μείνει πίσω.


Για την μοναδική θέση που φαίνεται ότι δεν έχει κατασταλάξει ο Ερνέστο Βαλβέρδε είναι αυτή του παίκτη που θα καλύψει την δεξιά πλευρά. Μνηστήρες είναι ο Φετφατζίδης και ο Ρόμενταλ.
Σύστημα ανάπτυξης δεν αλλάζει ο Ολυμπιακός. Με 4-4-1-1 και τον Πάρντο κάτω από τα δοκάρια θα παίξουν οι ερυθρόλευκοι. Στο δεξί άκρο της άμυνας θα είναι ο Τοροσίδης, στο αριστερό ο Μπράβο και στο κέντρο της οπισθοφυλακής θα είναι οι Μέλμπεργκ, Αβραάμ Παπαδόπουλος. Στην δεξιά πλευρά της μεσαίας γραμμής θα καλύψει ένας εκ των Ρόμενταλ, Φετφατζίδη και την αριστερή ο Ριέρα. Το ανασταλτικό κομμάτι στα χαφ θα έχει ο Ντουντού, ο Ιμπαγάσα θα βοηθάει περισσότερο στο δημιουργικό. Στην κορυφή θα είναι ο Μιραλάς που βρίσκεται σε δαιμονιώδη φόρμα και στο πρόσωπο του Βέλγου ο Βαλβέρδε ποντάρει πολλά ενώ πίσω του θα κινείται ο Φουστέρ.

Εκτός από τους 13 παίκτες που έχουμε αναφέρει στην αποστολή μετέχουν ακόμα οι Ουρτάδο, Χολέμπας, Μοντεστό. Ζαϊρί, Μήτρογλου. Ο Ισπανός μεσοαμυντικός είναι στους 18 αλλά όχι στην ενδεκάδα από την στιγμή που δεν έχει ματς στα πόδια του, μετά τον τραυματισμό του στο παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό ενώ ο Μήτρογλου προτιμήθηκε από τον Νέμεθ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου