Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Το ντέρμπι της Τούμπας (Ζ')

Πριν από κάθε μεγάλο ποδοσφαιρικό αγώνα στην Ελλάδα, γίνονται συζητήσεις επί συζητήσεων από τους "ποδοσφαιράνθρωπους" της χώρας, σχετικά με την τακτική που θα έπρεπε να ακολουθήσουν οι δύο ομάδες για να φτάσουν στη νίκη. Και ως ένα βαθμό, οι συζητήσεις αυτές ίσως να μην είναι άκαρπες, όμως σ' ένα ντέρπμι και ιδιαίτερα όπως αυτό που θα γίνει στο γήπεδο της Τούμπας (την Κυριακή το βράδυ στις 8.30), ανάμεσα στον Π.Α.Ο.Κ. και τον Άρη οι συζητήσεις αυτές τις περισσότερες φορές πηγαίνουν περίπατο. Ποιο, όμως, είναι αυτό το στοιχείο που παίζει τον μεγαλύτερο ρόλο σε τέτοιου είδους παιχνίδια; Η απάντηση είναι εύκολη και απλή...

Πριν τρεις σεζόν, οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί στον αγώνα της 20ης Αγωνιστικής, έναν αγώνα που οι τότε συγκυρίες τον είχαν αναγάγει σε αγώνα ζωής η θανάτου για τους γηπεδούχους, μιας και είναι και είναι γεγονός ότι αν ο Δικέφαλος του Βορρά δεν κέρδιζε σ' εκείνον τον αγώνα, θα έμπαινε σε περιπέτειες που θα αφορούσαν την παραμονή του στην κατηγορία. Ο Π.Α.Ο.Κ. τα κατάφερε... Πήρε τον αγώνα, η ομάδα απέκτησε ψυχολογία και απέφυγε τυχόν δυσσάρεστες εκπλήξεις. Και τα κατάφερε όχι γιατί ήταν καλύτερος από τον Άρη (ας μην ξεχνάμε ότι οι Κιτρινόμαυροι τότε είχαν τερματίσει στη τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, έπειτα και από τη διαδικασία των Play-off, ενώ ο Π.Α.Ο.Κ. μόλις ένατος), αλλά γιατί είχε καρδιά και ήθελε περισσότερο τη νίκη. Αντίστοιχα, τη σεζόν 1998-1999 οι δύο ομάδες ήταν σχεδόν ισάξιες (στην τελική κατάταξη ο Π.Α.Ο.Κ. ήταν δύο βαθμούς πάνω από τους Κιτρινόμαυρους), όμως ο νεοφότιστος τότε Άρης στον αγώνα της Τούμπας τη 2η Αγωνιστική σημείωσε μια εκκωφαντική νίκη κάνοντας πάρτι στην έδρα του αιώνιου αντιπάλου του (τελικο σκορ: 1-4), γιατί απλά είχε περισσότερο πάθος.

Σε τι συμπέρασμα, λοπόν καταλήγουμε; Σ' ένα ντέρμπι αιωνίων αντιπάλων στο ποδόσφαιρο, η κατάσταση, στην οποία βρίσκονται οι δύο ομάδες, η τακτική και η ποιότητα των ρόστερ έρχονται ως τελευταίοι παράγοντες... Μεγαλύτερη σημασία έχουν το πάθος και η θέληση για τη νίκη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου