Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Το Αθηναϊκό ντέρμπι (Δ')

Τα τελευταία νέα των δύο μεγάλων αντιπάλων στο αποψινό ντέρμπι του ΟΑΚΑ...


Α.Ε.Κ:

Με τρεις σημαντικές απουσίες θα παραταχθεί η ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, αφού ο Μανόλο Χιμένεθ δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Σκόκο, Λυμπερόπουλο και Μανωλά.

Συγκεκριμένα, ο Νάτσο Σκόκο έχει θλάση αριστερού δικεφάλου και εκτός απροόπτου θα μείνει εκτός δράσης για δύο εβδομάδες. Ο Κώστας Μανωλάς έχει υποστεί θλάση γαστροκνημίου, ενώ ο Νίκος Λυμπερόπουλος, αν και προπονήθηκε, δεν υπολογίζεται για το ματς της Κυριακής. Με αυτά τα δεδομένα, το σίγουρο είναι ότι θα δούμε αμυντικό δίδυμο τους Δέλλα-Γιάχιτς, τον Αργυρίου στα δεξιά (αφού οι Γεωργέας και Πατσατζόγλου είναι εκτός) και τον Λαγό στα αριστερά. Αν ο Χιμένεθ διαλέξει το 4-3-3 τότε οι Μάκος και Καφές είναι σίγουροι, ο Τζιμπούρ θα είναι στην κορυφή της επίθεσης και οι Λεονάρντο, Εντερ και Μπερνς είναι υποψήφιοι για τις δύο θέσεις των άκρων.
Στο -σχεδόν απίθανο- ενδεχόμενο να παραταχθεί η ΑΕΚ με 4-4-2, τότε μπαίνει στην ενδεκάδα ο Μπλάνκο και μένει έξω ένα αμυντικό χαφ. Αυτό το ενδεχόμενο συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες, αφού ο Χιμένεθ θέλει να χτυπήσει τον Παναθηναϊκό στα χαφ και όχι να αποδυναμώσει το κέντρο της ΑΕΚ. Επίσης, αν επιλεγεί το 4-2-3-1, τότε θέτει υποψηφιότητα για την ενδεκάδα ο Γκερέιρο ως "δεκάρι".


Παναθηναϊκός:

Ο Γιώργος Καραγκούνης μπορεί να μην πήρε μέρος στο δίτερμα. ωστόσο μετείχε στο μεγαλύτερο μέρος της προπόνησης και οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού εμφανίζονται αισιόδοξοι για την παρουσία του Έλληνα διεθνή στο ντέρμπι με την Α.Ε.Κ.

Το παρών στην Παιανία έδωσε ο Νικόλας Πατέρας, ο οποίος δεν μίλησε στους παίκτες, ωστόσο είχε συνομιλία με τους Νίκο Νιόπλια και Κώστα Αντωνίου.

Εκτός αποστολής έμειναν οι Νίνης, Λετο, Γκοβού, Φερνάντεθ, Σεϊταριδης και Πετρόπουλος.
Ο Νίκος Νιόπλιας πήρε 19 ποδοσφαιριστές στην αποστολή, ανάμεσά τους κι ο Σεντρίκ Καντέ, ο οποίος επιστρέφει στις αγωνιστικές υποχρεώσεις του "τριφυλλιού" και θα βρίσκεται στον πάγκο. Σε περίπτωση που δεν αγωνιστεί ο Γιώργος Καραγκούνης, την θέση του θα πάρει ο Σιμάο.
Η πιθανή 11άδα του Παναθηναϊκού αποτελείται από τους εξής: Τζόρβας, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Μπουμσόνγκ, Σαριέγκι, Ζιλμπέρτο, Κατσουράνης, Καραγκούνης (ή Σιμάο), Χριστοδουλόπουλος, Γκαρσία και Σισέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου