Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Να ξαναβρεί...

Κάθε φορά που ένας προπονητής φεύγει, μια ομάδα μπαίνει σε καινούρια εποχή (καλύτερη ή χειρότερη, ο χρόνος το δείχνει). Έτσι συμβαίνει και τώρα με τον Π.Α.Ο.Κ., στον οποίο η αλλαγή προπονητή κρίθηκε επιβεβλημένη. Η συνέχεια, πάλι, κρίνεται αβέβαιη...

Ο κ. Παύλος Δερμιτζάκης έφυγε. Οι λόγοι είναι πολλοί και χιλιοαναλυμένοι. Ένα είναι σίγουρο, πως η ομάδα χρειαζόταν πράγματι ένα δυνατό ηλεκτροσόκ. Σύμφωνα με όλα τα ρεπορτάζ, ο πρώην προπονητής του Δικέφαλου είχε χάσει τα αποδυτήρια πριν από καιρό, κάτι που εμμέσως παραδέχτηκε και ο ίδιος στην τελευταία του ομιλία προς τους ποδοσφαιριστές ("Να γίνεται οικογένεια", τους είπε). Ο Π.Α.Ο.Κ., λοιπόν αυτήν τη στιγμή χρειάζεται έναν έμπειρο προπονητή για αναστρέψει το κλίμα στην ομάδα και να έρθουν γρήγορα αποτελέσματα. Χρειάζεται, με λίγα λόγια, να ξαναβρεί...
  1. ...τη χαμένη του αυτοπεποίθηση. Όσοι παρακολούθησαν χθες το ντέρμπι του Ο.Α.Κ.Α., θα παρατήρησαν πως ο Δικέφαλος του Βορρά δεν πίστεψε ούτε στιγμή ότι θα μπορούσε να πάρει κάτι θετικό από τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό.
  2. ...την αποτελεσματικότητά του στο γκολ. Δεν έχει σκοράρει σε τρεις συνεχόμενους αγώνες πρωταθλήματος και συνολικά σε τέσσερις από τους έξι αγώνες που έχει, ως τώρα δώσει, για τη διοργάνωση της Superleague.
  3. ...ταυτότητα. Ο Π.Α.Ο.Κ. δεν έχει πλάνο στο γήπεδο, δεν έχει ταυτότητα. Παίζει με άλλα λόγια ένα τακτικά ανορθόγραφο ποδόσφαιρο. Έτσι στον αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου, ο Μαλεζάς βρέθηκε σε θέση έξω αριστερά, ο Βιεϊρίνια με την Ξάνθη σε θέση κεντρικού αμυντικού και ο Κοντρέρας με τον Παναθηναϊκό σε θέση έξω δεξιά.
  4. ...αξιοπιστία. Ένας Π.Α.Ο.Κ. που παίρνει πρόκριση μέσα στην έδρα της Φενέρμπαχτσε και ηττάται από τη Scoda Ξάνθη στα πηγάδια μόνο αξιόπιστος δεν είναι.
  5. ...καλό κλίμα στα αποδυτήρια. Είναι φανερό πως η μαγιά στα αποδυτήρια της "Τούμπας" έχει χαλάσει. Από εκεί ξεκινάει η άσχημη απόδοση μιας ομάδας και κατά συνέπεια από έκει πρέπει να ξεκινήσει και ο νέος προπονητής του Δικέφαλου για να αλλάξει την αγωνιστική εικόνα της ομάδας του.
Όποιος πάντως κι αν είναι ο νέος προπονητής του Π.Α.Ο.Κ., χρειάζεται στήριξη και πάνω απ' όλα υπομονή. Κανείς δεν έχει το μαγικό ραβδί για να κάνει τα όσα προανεφέρθηκαν πράξη μέσα σε λίγες ημέρες. Πρέπει να έρθουν αποτελέσματα (και αυτο εξαρτάται αποκλειστικά από τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές), ώστε με μεγαλύτερη άνεση ο νέος τεχνικός να βάλει το στίγμα του στην ομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου