Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Το ντέρμπι του ΟΑΚΑ (Δ')

Για να ρίξουμε μια ματιά στις δοκιμές των δύο αντίπαλων προπονητών (κ. Νίκου Νιόπλια και κ. Παύλου Δερμιτζάκη), σ' ό,τι αφορά την ενδεκάδα με την οποία Παναθηναϊκός και Π.Α.Ο.Κ. θα ξεκινήσουν το παιχνίδι...


Παναθηναϊκός:

Γνωρίζοντας οριστικά πια ότι στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ δεν θα έχει στη διάθεσή του τους τραυματίες Νίνη, Λέτο και Γκοβού (δεν προπονήθηκαν ούτε την Πέμπτη) οι επιλογές που έχει στη διάθεσή του ο Νίκος Νιόπλιας για την αρχική ενδεκάδα είναι περιορισμένες.

Ουσιαστικά ο προπονητής του Παναθηναϊκού έχει καταλήξει στους εννέα από τους έντεκα του βασικού σχήματος και προσπαθεί να αποφασίσει για τους άλλους δύο.


Απ' όσα έχει δείξει μέχρι τώρα, ο Τζόρβας θα είναι στο τέρμα, οι Βύντρα - Σπυρόπουλος στις πτέρυγες της άμυνας και ο Μπουμσόνγκ ο ένας εκ των δύο στόπερ. Για την άλλη θέση στο κέντρο της άμυνας προβάδισμα έχει ο Σαριέγκι, χωρίς όμως να αποκλείεται κάποια έκπληξη (μετατόπιση του Βύντρα και Μαρίνος δεξιά). Στη μεσαία γραμμή η παρουσία των Ζιλμπέρτο Σίλβα, Κατσουράνη, Καραγκούνη και Λουίς Γκαρσία είναι μάλλον αδιαπραγμάτευτη, όπως και του Τζιμπρίλ Σισέ στην κορυφή της επίθεσης. Τώρα αν ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, παρά το μεγάλο διάστημα αποχής, κριθεί έτοιμος να βοηθήσει σ' ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι θα είναι ο τελευταίος που θα κερδίσει το χρίσμα να παίξει αριστερά. Ειδάλλως δεν αποκλείεται να δούμε τον Σιμάο στην τριάδα των αμυντικών μέσων, με τον Κατσουράνη λίγο πιο προωθημένο και τον Καραγκούνη να μετατίθεται στα πλάγια.




Π.Α.Ο.Κ. Θεσσαλονίκης:

Πρόβα ενδεκάδας ενόψει Παναθηναϊκού έκανε ο Παύλος Δερμιτζάκης στην προπόνηση της Πέμπτης. Μαλεζάς-Κοντρέρας το δίδυμο των στόπερ, προωθημένος ο Μουσλίμοβιτς.

Το σχήμα το οποίο, εκτός απρόοπτου, θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό στο Σαββατιάτικο ντέρμπι του ΟΑΚΑ, δοκίμασε ο Παύλος Δερμιτζάκης στο οικογενειακό διπλό κατά τη διάρκεια της προπόνησης της Πέμπτης στη Σουρωτή.

Με την ομάδα των βασικών τερματοφύλακας ήταν ο Κρέσιτς, δεξί μπακ ο Σνάουτσνερ (φαίνεται προτιμάται γι’ αυτό το ματς από τον Μπουσαϊντί), αριστερό ο Σακελλαρίου και στόπερ ο Μαλεζάς με τον Κοντρέρας. Στα αμυντικά χαφ έπαιξαν ο Γκαρσία με τον Βιτόλο, μπροστά τους ήταν ο Ίβιτς και προωθημένος ο Μουσλίμοβιτς. Στα δυο άκρα της επίθεσης τοποθετήθηκαν ο Ελ Ζαρ και ο Φιλομένο, επειδή οι διεθνείς Βιερίνια και ο Σαλπιγγίδης δεν συμμετείχαν στο διπλό, ακολουθώντας χαλαρό ατομικό πρόγραμμα. Εννοείται, ότι ο Σαλπλιγγίδης και ο Βιερίνια, θα πλαισιώσουν τον Μουσλίμοβιτς στην επιθετική γραμμή του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ.

Απόντες από την προπόνηση ήταν οι τραυματίες Λίνο και Σαβίνι, καθώς ο Κουτσιανικούλης λόγω των στρατιωτικών του υποχρεώσεων. Μετά την πρωινή προπόνηση της Παρασκευής στη Τούμπα θα ανακοινωθεί η αποστολή του ντέρμπι, η οποία στη συνέχεια θα αναχωρήσει για την Αθήνα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου