Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Το αιώνιο ντέρμπι (Ε')

Ο Κώστας Φρατζέσκος, παλαίμαχος άσος του Παναθηναϊκού έχει ζήσει εκ των έσω μέγαλα ματς με τον αιώνιο αντίπαλο των πρασίνων, τον Ολυμπιακό και μας έδωσε τη δική του οπτική για το επικείμενο ντέρμπι. Με τις δηλώσεις του, θα κλείσει και το αφιέρωμα του blog μας στον μεγάλο αυτό αγώνα. Ευχή όλων είναι να απολαύσουμε θέαμα!!!


«Όποιος το θέλει περισσότερο θα το πάρει. Σε τέτοια παιχνίδια σκέφτεσαι μόνο το πώς θα διεκδικήσεις καλύτερα τη νίκη. Ο Παναθηναϊκός μπορεί αυτή τη στιγμή να είναι στριμωγμένος, αλλά δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά. Ενόψει αυτού του μεγάλου αγώνα οφείλει να βρει τα πατήματά του, να επανέλθει η ηρεμία στην ομάδα και να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα. Δεν έχουν την πολυτέλεια οι παίκτες του να κοιτούν πίσω, ούτε καν μέχρι το παιχνίδι με την ΑΕΚ. Μην ξεχνάμε ότι ο Παναθηναϊκός είναι ένας μεγάλος σύλλογος που μπορεί να ξεπεράσει κάθε δύσκολη κατάσταση και να εμφανιστεί εντελώς διαφορετικός σε αυτό το ντέρμπι.

Η πίεση θα υπάρχει πάντα, ιδιαίτερα σε αυτές τις μεγάλες ομάδες που ζουν με αυτήν. Εχουν αποδείξει όμως ότι τη στιγμή που φτάνει η ώρα ενός τέτοιου παιχνιδιού όλα μένουν στα αποδυτήρια και στο χορτάρι μετράει το τι θα δείξει ο καθένας. Ο Νίκος Νιόμπλιας ξέρει καλά πώς να στήσει και να βοηθήσει την ομάδα του περνώντας αυτά που θέλει στους παίκτες του. Όμως μην ξεχνάμε ότι σε αυτά τα ντέρμπι σαφώς μετρούν εκατέρωθεν οι προσωπικότητες των μεγάλων ποδοσφαιριστών, οι οποίοι και μπορούν να κρίνουν το παιχνίδι ακόμα και με μια κίνηση. Εκεί δείχνουν το πόσο έτοιμοι είναι να ανταποκριθούν στο ρόλο τους. Δεν κάνουν μεγάλες δηλώσεις πριν τα παιχνίδια, αλλά μιλούν μέσα σε αυτά.

Η σημασία τέτοιων αγώνων, ξεπερνάει κάθε βαθμολογικό όφελος πολλές φορές, αφού μετράει και το πρεστίζ. Οι παίκτες ζουν για αυτά τα παιχνίδια. Σαφώς και το πλεονέκτημα των 4 βαθμών είναι σημαντικό για τον Ολυμπιακό και του δίνει κάποια άνεση, αλλά είναι λογικο πριν από ένα τέτοιο παιχνίδι οι παίκτες του να έχουν την αγωνία και την προσμονή. Εκεί δεν σκέφτεσαι τους βαθμούς, αλλά πρώτα το πόσο μεγάλο είναι το ίδιο το παιχνίδι. Θεωρώ ότι η δύναμη και το πάθος είναι αυτά που θα κυριαρχήσουν και οι δύο ομάδες θα προσπαθήσουν να πάρουν από νωρίς τον έλεγχο του αγώνα.  Οι προπονητές είναι λογικό στη σκακιέρα να στήσουν τα πλάνα τους, αλλά επιμένω ότι το πρώτο μέλημα είναι το ποιος θέλει περισσότερο τον παιχνίδι. Αυτός θα το πάρει. Θα μετρήσουν γενικότερα οι προσωπικότητες και το ποιος θέλει περισσότερο το παιχνίδι. Θα δούμε και κινήσεις στη σκακιέρα των προπονητών,  αλλά περισσότερο μετράει το πώς θα είναι οι παίκτες την κρίσιμη στιγμή, όπου η μπάλα καίει.», δήλωσε ο πρώην ποδοσφαιριστής.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου