Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Δημήτρης Δραγώγιας: Ωρα να σηκώσουν τον Αρη τα «βαριά χαρτιά»

Ο Αρης ταξιδεύει στο Τροντχάιμ, στην έδρα μιας ομάδας η οποία στο παρελθόν έχει κάνει τους εκπροσώπους μας στο Champions League να λαχταρίσουν, καταγράφοντας μερικές απροσδόκητα εντυπωσιακές νίκες επί του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού.

Η νίκη επί της Ατλέτικο Μαδρίτης καθιστά τον όμιλο αμφίρροπο, υπό την έννοια ότι οποιαδήποτε από τις τέσσερις ομάδες νομιμοποιείται να ελπίζει στην πρόκριση. Η προσδοκώμενη εικόνα θα μοιάζει με αυτήν που είδαμε την περασμένη Πέμπτη. Σεληνιασμένους ποδοσφαιριστές να τρέχουν ακατάπαυστα, να ακολουθούν πιστά τη στρατηγική του Κούπερ και να βγαίνουν στην κόντρα για να προκαλέσουν ζημιά στην αντίπαλη άμυνα.

Η Ρόζενμποργκ δεν είναι Ατλέτικο. Αλλά και το «Λέρκενταλ» δεν είναι «Κλ. Βικελίδης». Απέναντι στην κορυφαία νορβηγική ομάδα ο Αρης δοκιμάζει τις δυνάμεις του στο τρίτο ευρωπαϊκό εκτός έδρας παιχνίδι με τον αέρα του αήττητου. Αυτό σημαίνει πολλά. Και τίποτα.

Οι Θεσσαλονικείς δίνουν την αίσθηση ομάδας που δεν αντιμετωπίζει τους αγώνες με αλαζονεία. Αλλά, αν η Ατλέτικο, που θα μπορούσε και να ισχυριστεί κανείς ότι κατατροπώθηκε στη Θεσσαλονίκη, ήταν απροετοίμαστη για το τι θα συναντούσε, η Ρόζενμποργκ είναι υποψιασμένη. Και παίζει το τελευταίο χαρτί της απέναντι σε μια ομάδα ικανή για το καλύτερο, αν εκμεταλλευτεί τα λάθη και το «βαρύ» κεντρικό αμυντικό δίδυμο των Νορβηγών, και για το χειρότερο, αν επαναλάβει εμφανίσεις όπως στη Νέα Σμύρνη ή ακόμη και (παρά τη νίκη) στην Καβάλα.

Ο Κούπερ μέχρι σήμερα έχει εισπράξει (αν όχι το μέγιστο, τουλάχιστον) το βέλτιστο από τους «νέους» στην ομάδα Ρουίζ, Τσέζαρεκ, Λαζαρίδη, τους «κορεσμένους» Βανγκέλι, Χαβίτο, Ρονάλντο Γκιάρο, αλλά από τις σταθερές αξίες μόνο οι Σηφάκης και Πρίττας ανταποκρίνονται στους ρόλους τους. Ο Κάλβο, με εξαίρεση τα δυο γκολ στην Πολωνία επί της Γιαγκελόνια, ακόμη χρωστά την ανταποδοτικότητα ταλέντου και προσφοράς, ο Κόκε κυμαίνεται ανάμεσα στο «5» και στο «10» και ο Νέτο απλώς συμπληρώνει (και όχι πάντοτε επιτυχώς) την ενδεκάδα όποτε αγωνίζεται.

Αυτή τη φορά κανείς από τους «ξυλοκόπους» της Ρόζενμποργκ δεν θα χαμογελάσει ειρωνικά βλέποντας απέναντί του «κάποιον Βανγκέλι», αλλά θα τον αντιμετωπίσει με τον προσήκοντα σεβασμό. Και ο σεβασμός που κατέκτησαν οι παίκτες του Κούπερ μέσα από τη «μυθική» εμφάνισή τους απέναντι στην Ατλέτικο είναι ένα όπλο που, αν χρησιμοποιηθεί σωστά, μπορεί να αποφέρει ακόμη περισσότερα κέρδη από όσα έχουν ήδη κερδίσει.

Πηγή: http://www.exedrasports.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου