Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Δημήτρης Δραγώγιας: Η μεγάλη ευκαιρία του Ηρακλή

Σε ένα πρωτάθλημα που άρχισε περίεργα, με τις ομάδες που μετέχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις να... βαρύνονται από τα δύο καρπούζια στη μασχάλη, δίνεται μοναδική ευκαιρία να αναδειχθούν ομάδες που δεν θα περίμενε κάποιος. Το να θεωρείται ότι ο Ηρακλής θα είναι η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος από μόλις την 3η αγωνιστική είναι άκαιρο και επικίνδυνο.

Ακαιρο διότι, παρατηρώντας τους τρεις αγώνες που έδωσε ο Γηραιός, διαπιστώνεις ότι είχε μαζεμένη τόση τύχη όση δεν διέθετε τις τελευταίες τέσσερις σεζόν που πάλεψε για να παραμείνει στην κατηγορία. Επικίνδυνο, επειδή η πρόσκαιρη επιτυχία μπορεί να οδηγήσει σε εσφαλμένα συμπεράσματα περί τη δυναμικότητα της ομάδας και τις πραγματικές δυνατότητές της.

Το μοναδικό δεδομένο είναι ότι τόσο ο Ηρακλής όσο κι άλλες ομάδες που προς το παρόν δεν ανέπτυξαν αρετές μπορεί μεσοπρόθεσμα να αναρριχηθούν εκμεταλλευόμενες τις βαθμολογικές απώλειες των φαβορί της πρώτης πεντάδας. Είτε λόγω του βεβαρημένου αγωνιστικού προγράμματός τους είτε επειδή οι ομάδες που συνήθως τερμάτιζαν από τις θέσεις 5-10 ελάχιστες ποιοτικές διαφορές έχουν μεταξύ τους.

Σε κάθε περίπτωση, ο Ηρακλής και οι άνθρωποι που μαζεύτηκαν μέσα σε μια νύχτα για να τον βγάλουν από τα αδιέξοδα αξίζουν συγχαρητήρια, όχι επειδή τώρα βλέπουν τους υπόλοιπους αφ’ υψηλού, ούτε επειδή ξαφνικά άρχισαν οι ιεροσυλίες και συγκρίσεις με την ομάδα του Ράους του ‘83, η οποία μετρούσε έναν Βάσια, έναν Παπαϊωάννου, έναν Δανιήλ Παπαδόπουλο, έναν Γιώργο Καραΐσκο.

Αλλά διότι πέτυχαν το σχεδόν ακατόρθωτο. Να δημιουργήσουν μια ανταγωνιστική ομάδα με τα ψέματα. Επιτυγχάνοντας μια πρωτοφανή συσπείρωση και επιλέγοντας ποδοσφαιριστές που προς το παρόν δείχνουν τη διάθεση να προσφέρουν αρκετά περισσότερα από ό,τι αυτοί που αντικατέστησαν.

Τα ζητούμενα είναι πολλά, όπως αν ο διαχρονικά ταλαντούχος και εξαιρετικός Δημήτρης Ελευθερόπουλος στα 34 του θα κρατηθεί στο υψηλό επίπεδο ετοιμότητας χωρίς να προδοθεί από τη μέση του. Αν ο Σολτάνι θα ξεπεράσει γρήγορα τους τραυματισμούς του καθώς είναι από τους παίκτες που μπορούν να δώσουν βαθμούς, αν ο Γιάκομπ θα βγάλει τη χρονιά με περισσότερα παιχνίδια από ό,τι πέρσι χωρίς να φλερτάρει με τις αποβολές κι αν –κυρίως– τα χρήματα θα φτάσουν μέχρι το τέλος. Και υπό την προϋπόθεση ότι οι –κατά τα άλλα έξυπνοι– διοικούντες τον Ηρακλή αντιμετωπίζουν την όποια κριτική με χιούμορ κι όχι αλαζονεία. Είναι ωφελιμότερο να κυνηγάς χορηγούς και έσοδα παρά φαντάσματα…

Πηγή: http://www.exedrasports.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου