Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Γιώργος Χελάκης: Η κρίσιμη εβδομάδα του Νίκου Νιόπλια

Έναν άλλον, ασυνήθιστο, Νίκο Νιόπλια συνάντησαν αυτή την εβδομάδα στην Παιανία οι παίκτες του Παναθηναϊκού. Επειδή οι χαρακτήρες αλλάζουν δύσκολα είναι λίγο υπερβολικό να πιστέψει κανείς ότι ο Νιόπλιας ξύπνησε ένα πρωί αυστηρός, επιθετικός και ολίγον αγχωμένος. Οι συζητήσεις με τον Φρέιτας και τον Αντωνίου του έδωσαν να καταλάβει ότι ναι μεν ο Νικόλας Πατέρας είναι διατεθειμένος να τον στηρίξει για να υπερασπιστεί την επιλογή του, αλλά δεν είναι καθόλου ευχαριστημένος από αυτή την άνευρη και μάλλον «μπλαζέ» εικόνα που παρουσιάζει ο Παναθηναϊκός.

Η εμφάνιση κόντρα στην Μπαρτσελόνα, το κακό αποτέλεσμα μετά με την Καβάλα, η ισοπαλία στη Λεωφόρο κόντρα στην Ξάνθη αλλά ακόμα κι αυτή η αναιμική νίκη στον Αρη δείχνουν ότι ο φετινός Παναθηναϊκός έχει χάσει το νήμα με τις καλές εμφανίσεις αλλά και τον αποφασιστικό χαρακτήρα που έδειχνε ως ομάδα την περσινή περίοδο. Για πολλά μπορεί να κατηγορηθεί ο Νίκος Νιόπλιας, αλλά ότι δεν γνωρίζει ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο σε καμία περίπτωση. Εστω κι αν ποτέ δεν ομολόγησε κάτι δημόσια, ήξερε ότι η επιλογή του Μπουμσόνγκ δεν θα του έλυνε το αμυντικό πρόβλημα. Κι αυτό διότι ο παίκτης, ανεξάρτητα από τα υπόλοιπα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του, ούτε είναι, ούτε μπορεί να συμπεριφερθεί ως ηγέτης της «πράσινης» άμυνας. Φάνηκε στα φιλικά, φάνηκε και στα επίσημα παιχνίδια. Ομως ο Νίκος Νιόπλιας ατύχησε κι αλλού. Εχασε τον Σπυρόπουλο και αναγκάστηκε να ανακατέψει τα άκρα της άμυνάς του. Ο Νίνης, στον οποίον στήριξε την οργάνωση του παιχνιδιού του νέου Παναθηναϊκού, είναι μέχρι τώρα κατώτερος των περιστάσεων και ο Ζιλμπέρτο Σίλβα με τον Κώστα Κατσουράνη δεν βρίσκονται στο επιθυμητό επίπεδο αγωνιστικής κατάστασης για να κλείνουν «τρύπες» στο κέντρο. Σε ό,τι δε αφορά τον Κατσουράνη, λείπουν εκείνα τα γκολ με τα οποία ο Παναθηναϊκός έπαιρνε νίκες τις πρώτες αγωνιστικές της περσινής περιόδου.

Ο αγώνας στο Ολυμπιακό Στάδιο με τον Πανιώνιο είναι ιδανική ευκαιρία για την αγωνιστική ανάταση του Παναθηναϊκού. Η ομάδα του Στόρε και να θέλει δεν μπορεί να παίξει κλεισμένη στην άμυνά της. Αυτό σημαίνει ότι θα πάμε σε ένα ανοικτό παιχνίδι που θεωρητικά θα επιτρέψει στους «πράσινους» να πετύχουν σκορ και θέαμα. Αμέσως μετά ακολουθεί η Κοπεγχάγη. Εδώ δεν υπάρχουν περιθώρια για αποτυχία. Ούτε για την ομάδα, ούτε για τον Νιόπλια. Η αναμενόμενη τοποθέτηση του Κώστα Κατσουράνη στο κέντρο της άμυνας δείχνει καθαρά ότι ο κόουτς θα επιστρέψει σε λύσεις δοκιμασμένες και αξιόπιστες. Αυτή η εβδομάδα που αρχίζει σήμερα και συνεχίζεται την Τετάρτη είναι καθοριστική για το μέλλον του Παναθηναϊκού. Κυρίως, όμως, για τον ίδιο τον Νιόπλια, που αλλιώς τα λογάριαζε μέχρι τέλη Σεπτέμβρη και αλλιώς του έχουν έρθει.

Πηγή: http://www.sday.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου