Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Analyze that: Ολυμπιακός - Αστέρας Τρίπολης 3-0

Ήταν ένας αγώνας του οποίου η εξέλιξη φάνηκε από νωρίς... Μόλις μέχρι το 13ο λεπτό της αναμέτρησης με τον Αστέρα της Τρίπολης στο γήπεδο "Γ. Καραϊσκάκης" ο Ολυμπιακός είχε τέσσερις ευκαιρίες, απ' αυτές που τις βλέπουν οι φίλαθλοι και αφήνουν να ακουστεί ένα ηχηρό "οοοο..."!!!
Η κατάσταση δεν άλλαξε στα επόμενα λεπτά κι έτσι μόλις στο 30ο λεπτό, ο Ολυμπιακός μετρούσε, ήδη, έξι κλασσικές ευκαιρίες. Το πράγμα απλοποιήθηκε, όταν λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου ο Πάντελιτς άνοιξε το σκορ... Πάμε, όμως, να προσπαθήσουμε να δούμε τους παράγοντες που συντέλεσαν στην ευρεία αυτή νίκη της ομάδας από τον Πειραιά.

Α' Ημίχρονο: Φάνηκε από την αρχή πως ο προπονητής της αρκαδικής ομάδας κ. Βαγγέλης Βλάχος είχε κάνει λάθος στην ανάγνωση του αγώνα. Δεν ήταν λίγες οι φορές που Ρόμενταλ και Ριέρα (κυρίως ο Ρόμενταλ) έφυγαν στην πλάτη των δύο πλαγίων μπακ του Αστέρα Τρίπολης, του Ουριμπάρι και του Αργυρόπουλου αντίστοιχα, με αποτέλεσμα να δημιουργούν ρήγματα στην άμυνα των Αρκαδιωτών, καθώς ούτε τα δύο εξτρέμ του Αστέρα (Αράς και Ρούμπιλ) έδιναν βοήθεια στους συμπαίκτες τους, ούτε βεβαίως οι κεντρκοί χαφ, από τους οποίους μόνο ο Μπαστία έτρεχε να συμμαζεψει τα ασυμμάζευτα. Καρέρα και Λαδάκης ήταν σα να μην υπήρχαν. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με το άψογο δίδυμο Ντουντού-Ιμπαγάσα (ο Ντουντού έκοβε, ο Ιμπαγάσα απλά ήταν ο MVP του αγώνα) στο κέντρο των Ερυθρόλευκων και την εξαιρετική εμφάνιση του Ρόμενταλ και του Φουστέρ μπροστά απ' αυτούς είχε ως αποτέλεσμα τις απειράριθμες ευκαιρίες των γηπεδούχων στο πρώτο ημίχρονο. Το γκολ του Πάντελιτς (ο οποίος να σημειωθεί πως σήμερα έδειξε ότι δεν έχει ιδέα για το πώς παίζουν με πλάτη την αντίπαλη άμυνα) έπειτα από σέντρα του Ριέρα ήρθε ως φυσική εξέλιξη και πλέον το νερό είχε μπει στο αυλάκι. Για τους φιλοξενούμενους, αξίζει να σημειωθεί πως χωρίς την παρουσία Μπαρτολίνι και Φυτανίδη στο κέντρο της άμυνας, ο δείκτης του σκορ στην ανάπαυλα θα ήταν μεγαλύτερος.

Β' Ημίχρονο: Στο ημίχρονο ο κ. Βλάχος αντικατέστησε τον Ρούμπιλ με τον Ουντότζι, θέλοντας να δώσει επιθέτικη πνοή στην ομάδα του και ως ένα βαθμό φάνηκε πως τα είχε καταφέρει, κυρίως γιατί μετά το 1-0 ο Ολυμπιακός οπισθοχώρησε ένα κλικ, θέλοντας να αποφύγει τυχόν δυσσάρεστες εκπλήξεις. Ο Νικοπολίδης δήλωσε παρόν στο σουτ του Μπαστία στο 51ο λεπτό και δέκα λεπτά αργότερα ο Μπαρτολίνι αποβλήθηκε ανόητα, καθώς έκανε φράγμα στον Τοροσίδη, ενώ είχε ήδη μια κίτρινη κάρτα από το πρώτο ημίχρονο. Το 3-0 ήρθε φυσιολογικά, οι γερές, όμως, βάσεις για τον Ολυμπιακό είχαν μπει στο πρώτο μέρος του αγώνα, καθώς η αμυντικά στημένη ομάδα της Τρίπολης, είτε έτσι είτε αλλιως δε θα μπορούσε ποτέ να βρει απάντηση στο γκολ του Πάντελιτς που είχε σημειωθεί στο 36ο λεπτό. Στο 89ο λεπτό αποβλήθηκε και ο Μπαστία με απευθείας κόκκινη κάρτα, έπειτα από χτύπημα εκτός φάσης στον Ντουντού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου