Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Η ...πελάτισσα Γιούβε και ο ...συγκλονιστικός Ζούλιο Σέρτζιο

Για τους οπαδούς της Γιουβέντους ανά τον κόσμο ένα και μόνο τραγούδι ταιριάζει... Που να ήξερε ο Νότης όταν πρωτοτραγούδησε "δεν πάει πιο κάτω, πιάσαμε πάτο..." ότι θα μπορούσε κάλλιστα το τραγούδι αυτό να ακούγεται πλέον σαν ύμνος στα αυτιά των χιλιολαβωμένων οπαδών της "Μεγάλης Κυρίας" του Ιταλικού, και όχι μόνο, ποδοσφαίρου. Μια ομάδα αληθινό κόσμημα για τα ευρωπαϊκά γήπεδα έχει γίνει έρμαιο της Παλέρμο και της Νάπολι. Η Γιουβέντους, λοιπόν, των εννέα τίτλων Ευρώπης και των δύο Διηπειρωτικών δεν έχει καταφέρει να σηκώσει κεφάλι από τότε που βγήκε στην επιφάνεια το περίφημο "Σκάνδαλο Καλτσιόπολι" με τους στημένους αγώνες στη γειτονική χώρα. Η ομάδα έπεσε κατηγορία εξ' αιτίας του εν λόγω σκανδάλου, στο οποίο φαίνεται πως ήταν μπλεγμένη, ανέβηκε τραίνο την αμέσως επόμενη χρονιά ξανά στη Seria A, όμως από τότε δεν είναι πια η Γιουβέντους που ξέραμε. Με δύο παίκτες-σημαίες στο ρόστερ της (Buffon και Del Piero), όχι μόνο δεν έχει κατορθώσει να μείνει έστω για μία χρονιά μέχρι τέλους μέσα στο κυνήγι της διεκδίκησης του πρωταθλήματος, αλλά σ' αυτήν την τέταρτη σεζόν που διανύουμε από τότε που η "Μεγάλη Κυρία" βρέθηκε ξανά στη μεγάλη κατηγορία του Ιταλικού Πρωταθλήματος, ηττάται από την Παλέρμο για το πρωτάθλημα της Seria A και φέρνει ισοπαλία για τους ομίλους του Europa League με ...μια πολωνική Λεχ Πόζναν στο Τορίνο. Το πιο πιθανό είναι πως χρειάζεται μια ριζική αλλαγή. Καλοί είναι οι παίκτες-σημαίες, όμως όταν δεν μπορούν να προσφέρουν πλέον σε δύο τόσο καίριες θέσεις (τερματοφύλακα και σέντερ φορ), το σωστότερο όλων είναι να αποχωρούν.
Τα συμπεράσματα δικά σας, το μόνο σίγουρο είναι πως μετά το "Σκάνδαλο Καλτσιόπολι", οι ατυχίες χτυπάνε η μία μετά την άλλη την ομάδα από το Τορίνο της Ιταλίας και η κατάσταση μοιάζει με ένα κακόγουστο ντόμινο.

Και μιας και πιάσαμε τα του Ιταλικού Ποδοσφαίρου, αξίζει τον κόπο να ανφερθούμε σ' έναν αληθινό παλλήκαρο... Ο λόγος για τον τερματοφύλακα της Ρόμα, Ζούλιο Σέρτζιο, ο οποίος σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του ιατρικού τιμ της ομάδας θα απουσιάσει από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της Ρόμα για περίπου ένα μήνα. Και επειδή ...ένα βίντεο ισούται με χίλιες λέξεις, δείτε ποια ήταν η αντίδραση του γκολκίπερ της ιταλικής ομάδας αμέσως μετά τον τραυματισμό του στον αγώνα Μπρέσια - Ρόμα 2-1:
http://www.youtube.com/watch?v=pS0ohoWrjKQ&feature=player_embedded

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου