Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Άργησε κιόλας

Η παραίτηση του κ. Ντούσαν Μπάγιεβιτς από τον πάγκο των Κιτρινόμαυρων ήρθε σαν κεραυνός εν αιθρία, τουλάχιστον για όσους βρίσκονται έξω από την οικογένεια της Α.Ε.Κ., και αυτό γιατί ο Σερβοέλληνας τεχνικός δε μας έχει συνηθίσει στο παρελθόν σε ανάλογες κινήσεις ευθιξίας. Ναι μεν κατόρθωσε να ηττηθεί και από τον Ολυμπιακό Βόλου, αλλά... Πάμε, όμως, να δούμε εν τάχει το πως είχε διαχειριστεί ο 62χρονος πρώην προπονητής της Α.Ε.Κ. την κατάσταση, σ' αυτήν την (μάλλον) τελευταία του θητεία στην ομάδα.

Όταν επέστρεφε στο πάγκο της Α.Ε.Κ., ήταν φανερό ότι η επιστροφή του "προδότη", όπως τον αποκαλούσαν τότε οι Α.Ε.Κ.τσήδες θα δίχαζε τον κόσμο. Ο κ. Μπάγιεβιτς, παρά το γεγονός ότι δηλώνει φίλος της Α.Ε.Κ., δε σκέφτηκε ούτε στιγμή την επιστροφή του στον πάγκο της ομάδας. Μάλιστα, με μια απολογητική συνέντευξη, ζήτησε συγγνώμη από τους οπαδούς της Α.Ε.Κ. που είχε παρατήσει την ομάδα στα κρύα του λουτρού για να ακολουθήσει τα "χρήματα", που του πρόσφερε ο κ. Σωκράτης Κόκκαλης για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού. Οι φίλοι της Α.Ε.Κ., αν και δεν τον συγχώρησαν ποτέ, άρχισαν σιγά σιγά να τον αποδέχονται στον πάγκο της ομάδας, αναγνωρίζοντας την προπονητική του αξία. Όμως ο κ. Μπάγιεβιτς ήταν, ήδη, ένας "πρώην προπονητής". Η Α.Ε.Κ. έγινε Α.Ε.Κ.άκι, έρμαιο του Θρασύβουλου και του Λεβαδειακού και ο προπονητής ήταν ανήμπορος να αντιδράσει. Συν τοις άλλοις ο κόουτς της ομάδας έχασε και τα αποδυτήρια, καθώς είχε συχνές προστριβές και λεκτικές διαμάχες με τους παίκτες της ομάδας, και κυρίως με παίκτες που αποτελούσαν -και αποτελούν ακόμα- κεφάλαια γι' αυτήν, τον Τζιμπούρ και τον Μπλάνκο. Στο τέλος της χρονιάς, η Α.Ε.Κ. τερμάτισε τρίτη κερδίζοντας μια θέση στα Play-off από τον Π.Α.Ο.Κ. Ήταν, όμως περίπου είκοσι βαθμούς πίσω από τον πρωταθλητή Ολυμπιακό. Ο κ. Μπάγιεβιτς δεν είχε την ευθιξία να παραιτηθεί. Θεωρούσε επιτυχία για την Α.Ε.Κ., κάτι που η συγκεκριμένη ομάδα μπορούσε και μπορεί εύκολα να πετύχει μόνο με τη φανέλα. Η επόμενη χρονιά κύλησε πάνω κάτω στο ίδιο μοτίβο, με μια  Α.Ε.Κ. να παραπαίει και πάλι, τον κ. Μπάγιεβιτς σε συχνές ακόμα διαμάχες με τον Τζιμπούρ και την ομάδα τελικά να ξανατερματίζει τρίτη. Παραίτηση πάλι δεν υπήρξε.

Η χρονιά φέτος ξεκίνησε με τον Ντούσκο να αλλάζει τις σκέψεις του σ' ότι άφορα το θέμα του Τζιμπούρ και να τον δέχεται και πάλι ως μέλος της ομάδας της Α.Ε.Κ. Γιατί τον είχε ανάγκη θα πουν οι "κακές γλώσσες", επειδή αναγνώρισε το ποδοσφαιρικό του ταλέντο θα πω εγώ. Η καλοκαιρινή προετοιμασία, όμως των Κιτρινόμαυρων σημαδεύτηκε από την επίθεση που δέχτηκε ο Σερβοέλληνας τεχνικός από σημαντική μερίδα, άνανδρων οπαδών (να ξυλοκοπεί ένα σμήνος ατόμων, έναν 62χρονο άνθρωπο, δεν είναι και η πιο ανδρεία κίνηση) σε ένα φιλικό προετοιμασίας με την Καλλιθέα στο Ελ Πάσο. Εκεί φάνηκε πως οι οπαδοί της Α.Ε.Κ. ποτέ δε συγχώρησαν τον Ντούσκο, όμως έκαναν υπομονή. Η υπομονή, όμως έχει και τα όρια της, και από τη στιγμή που οι εμφανίσεις της αγαπημένης τους ομάδας συνέχισαν να είναι άθλιες, προσπάθησαν να εξωθήσουν, με αυτόν τον καθ' όλα άνανδρο τρόπο τον κ. Μπάγιεβιτς σε παραίτηση, ο οποίος για μια ακόμα φορά αρνήθηκε να δει το πασιφανές, ότι δηλαδή πλέον δεν έκανε για προπονητής και πόσο μάλλον για προπονητής της Α.Ε.Κ.

Τι μας διδάσκει η ιστορία λοιπόν; Ότι αν μη τι άλλο είναι πολύ παράξενο που ο κ. Ντούσαν Μπάγιεβιτς παραιτήθηκε από τον πάγκο του δικέφαλου. Και φυσικά έπρεπε να το κάνει, όμως είναι πολύ περίεργο (για τους λόγους που προαναφέρθηκαν) το γεγονός ότι θίχτηκε ξαφνικά μετά την ήττα στον Βόλο τόσο πολύ που αποφάσισε ξαφνικά να παραιτηθεί. Στο μυαλό του δεν είμαστε, ούτε προσπαθούμε να μπούμε, όμως θα πούμε ότι άργησε κιόλας... Τα σημάδια ότι πρέπει να βγει στη σύνταξη έχουν εμφανιστεί εδώ και πολύ καιρό...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου